Thai Club Finland
THAICLUB.FI
Thai Info
Etusivu
Tervehdys
Ajankohtaista
Club Info
Matkat
Thai Info
Palaute

THAIMAA on Perustuslaillinen Kuningaskunta, joka sijaitsee Siamin niemellä. Thaimaan entinen nimi SIAM vilahtelee vieläkin monissa nimissä mukana, kuten ravintoloiden ja hotellien nimissä. 

Asukkaita Thaimaassa on noin65 miljoonaa Thaimaassa vallitsee uskonnonvapaus, mutta 95% väestöstä on Buddhalaisia. Thaimaalaisilla on runsaasti juhlapäiviä, joista suurin osa liittyy buddhalaisuuteen, kuningas perheeseen tai menneisiin hallitsijoihin. Kalenterin juhlapäivistä (public holidays) löydät täältä.

Pääkieli on thai, mutta turistipaikoissa pärjää englannilla. Thaimaa on vanha kulttuurimaa, jonka nimi vapaasti suomennettuna tarkoittaa vapaiden maa. Thaimaalaiset ovatkin ylpeitä siitä, että he eivät koskaan olleet toisen maan alaisia.

Pääkaupunki on Bangkok (thai kiel. Krung Theep). Bangkok on noin13milj. ihmisen suurkaupunki, jossa yhdistyvät vanha thaimaalainen elämäntapa sulassa sovussa nykyaikaisen citykulttuurin kanssa. Pilvenpiirtäjien varjoissa syödään niin jenkki pikaruokaa kuin Thaikeittiön herkkujakin.

Bangkokin läpi virtaa Chao Phrya joki, josta risteilee pienempiä haaroja eli klogeja. Näillä klongeilla alkuperäisväestö asuu paalujen päälle rakennetuissa asunnoissa.

Bangkokin nähtävyydet ovat erittäin kauniit ja taidokkaat temppelit ja niissä mahtavat kultaiset Buddhanpatsaat.

Thaimaassa on paljon muitakin mielenkiintoisia kaupunkeja kuten mahtavat rantapaikat Pattaya, Phuket ja Hua Hin sekä pohjoisessa taas aivan erityyppinen Chiangmai.

Tässä vain muutamia asioita, jonka takia Thaimaa on niin miellyttävä ja eksoottinen lomailukohde, mutta koko Thaimaa on jotain sellaista, josta on vaikea kertoa. Se on aistittava nenällään, nähtävä silmillään, kuultava korvillaan ja koettava konkreettisesti käsin tunnustellen. Se on jotain mitä ei voi kertoa, se kaikki on sen thaimaalaisen salaperäisen hymyn takana.

Thaimaa on hymynmaa! Tervetuloa mukaan elämäsi matkalle, irtautumaan päivän rutiineista sekä kokemaan uutta ja ihmeellistä, jota ei täältä Suomesta koskaan tavoita.

Lataa tästä kutsulomakkeet
(sitoumus viranomaisille)
PDF -tiedosto (60,9 kt)
DOC -tiedosto (23 kt)

 

 


Säätila Thaimaassa
Lehtihuone
Ihmiset
Pankkipalvelut
Thaimaanlainen keittiö
Maahantulokaavakkeiden täyttöohjeet
EtusivuTervehdysAjankohtaistaClub InfoMatkatThai InfoPalaute