Thai Club Finland
THAICLUB.FI
Thaimaanlainen keittiö
Etusivu
Tervehdys
Ajankohtaista
Club Info
Matkat
Thai Info
Palaute

Thaimaalainen keittiö

On tulinen, makea ja makuhermoja kippuralle kutittava.

Thairuoka on voimakkaasti valtaamassa maailmaa monien muiden aasialaisten keittiöiden jalanjäljissä.

Vaikka useasti luullaan thaimaalaisen ruoan olevan vain nopeasti valmistettavaa "pikaruokaa", on se luonteeltaan kaikkea muuta kuin pikaruokaa. Ruokien kypsytys ja esivalmistelut kestävät tuntikausia.

Ohessa olevat ohjeet ovat sovellettu alkuperäisistä sellaiseksi, että niiden ainekset löytyvät normaalista hyvin varustetusta elintarvikeliikkeestä. Sekä tietysti nämä ruoat ovat hyvin yksinkertaisia, mutta helppoja ja makuisia.

Alkuperäiset ainekset kun liikkuvat ruskistetuista nuudeleista, kananmunan, pavunitujen, chilin, katkaravun kautta sitronella heinään ja banaaninlehtiin käärittyjen riisien lisäksi mm. krok-makkaroihin - joista ei kannata edes kysyä mitä ne sisältävät... Alkuperäisiä aineksia voi kuitenkin kysellä erikoisliikkeistä, joita löytyy suuremmista kaupungeista.

Kun vaimosi kysyy mitä haluaisit syödä tänään, niin sano että katsellaanpa näiltä sivuilta ohjeita??

http://www.geocities.com/SoHo/Workshop/7676/Food.html

Tämän linkin takaa löydätte helppoja valmistusohjeita: 

http://www-2.cs.cmu.edu/~mjw/recipes/ethnic/thai

Reseptejä

KAI PHAD KHING Inkiväärikanaa 

* 300 g kanan rintafileitä 
* 4 pientä sipulia
* pari - kolme herkkusientä 
* 5 rkl öljyä
* 2 valkosipulin kynttä 
* 3 pientä chilia (tuore)
* 1 rkl soijaa * 1 tl sokeria 
* 2 rkl raastettua inkivääriä * ½ tl suolaa

Kuumenna öljy, kiehauta siinä nopeasti valkosipulimurske. Lisää kapeiksi suikaleiksi leikattu broileri, sekoita ja kiehauta minuutin ajan. Lisää viipaloidut herkkusienet ja noin minuutin kuluttua muut ainekset; Chili (suikaloituna), sipulit (murskaksi hakattuina), inkivääri. Kiehauta n.10 min. kunnes kana on kypsä. Tarjoile riisin kera.

KHAO PHAD KUNG Katkarapua ja riisiä

* 1 dl Maissi- tai pähkinäöljyä * 2 kpl Murskattua valkosipulia 
* 3 kpl Vatkattua kananmunaa * 2 Murskaksi hakattua sipulia 
* 200 g Katkarapuja * 1 iso tomaattia
* 2 tl Soijaa * 1 tl Sokeria
* 1 tl Rouhittua valkopippuria * ½ kurkkua viipaloituna 
* 8 dl riisiä keittettynä

Kuumenna öljy Wokissa, lisää valkosipuli murska ja ruskista. Lisää katkaravut ja sen jälkeen heti kohta kananmunat. Kiehauta "minuutti", koko ajan vatkaten. Lisää riisi, soija, sokeri, suola ja pippuri ja anna ruskistua kolmisen minuuttia. Laita lautaselle, "koristele" kurkku-viipaleilla. Huom. Liha voi olla vaihtoehtoisesti possua, nautaa, kanaa.

Mitä sitten voi juoda thairuoan kanssa ??! Ruokajuomana on usein keitto, riisin keittoliemi, mieto tee, makea virvoitusjuoma, olut tai viski.

HELPPO KALA... Sweet & Sour Fish..

* 1 pss Sweet and Sour seasoning mix kalalle (riittää kahteen kalaan)
* 300g kalaa, voi olla lohi (fileinä) tai esim. kuha fileinä
* 3 kpl Paprikaa, eri värisiä... * 2 kpl Ananasrenkaita 
* 1 kpl Porkkana - ohuina siivuina * 3 rkl Öljyä

Paloittele ensin vihannekset valmiiksi; Paprikat (jokaisesta väristä riittää vain puolikas) sormenpään kokoisiksi paloiksi. Ananasrenkaista samankokoisia paloja kuin paprikastakin. Porkkana ohuina siivuina tai sitten pieninä tikkuina. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista kala molemmilta puolilta. Mausta kala paistaessa esim. valkosipulijauheella. Nosta kala pois odottamaan tarjoiluvadille.

Kastike; Tee kastike jauheesta - ohjeen mukaan; 1 dl vettä kattilaan ja kaada 1dl jauhetta sekoittaen kokoajan, kunnes se kiehuu. Lisää vihannekset lopuksi kattilaan, vain vähän aikaa kuumentaen. (vihannekset valmiit silloin kun kastike kiehuu, jolloin koko kastikkeen voi myös ottaa levyltä pois). Kaada tämän jälkeen kastike vihanneksineen kalan päälle. Ateria on valmis. Huom. Thaimaalaiset syövät myös kalan nahan.

JÄLKIRUOKANA; Fried Banana

* 2-3 kpl Banaania * 3 rkl Vehnäjauhoa
* 1 rkl Margariinia * 1 tl Aitoa Vaniljasokeria 
* 1 tl Leivinjauhetta * 1 kpl Kananmuna 
* Vettä * Kookoshiutaletta 
* Sokeria * Öljyä kattilassa

Sekoita keskenään kuivat aineet, sen jälkeen margariini ja vesi + kananmuna. Leikkaa Banaanit n. 3 cm paloiksi. Kasta haarukalla tms. banaanin palat taikinaan ja friteeraa ne kuumassa öljyssä. Heti paistamisen jälkeen kasta valmis friteerattu banaaninpala kookoshiutaleissa ja sokerissa.

Thaimaalaisiin ruokiin ja niiden valmistuksiin olevia ohjeita ja reseptejä löytyy mm. näiltä sivuilta:

  • http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;27280
  • http://www.elanto.fi/lehti/0102/0102ruoka1.html
  • http://www.rbfoods.com/Ruokaohjeita/Thai/thai%20curry.html
  • http://www.reetta.net/perus1/_resepti/chilin443.htm
  • http://www.thaifoodandtravel.com/recipe.html
  • http://www.nettikeittio.fi/nksite.nsf/reseptiikka?
  • http://www.tat.or.th

    Bon Appetit ystävät

    Thaimaalaisen riisin valmistus onnistuu parhaiten siihen tarkoituksen valmistetulla riisikeittimellä. Niitä on saatavana kyllä suomesta, mutta aito Thaifani tietty hankkii omansa täältä seuraavalla lomamatkallaan, tuohan se oman makunsa aina kun sillä kotosuomessa riisiä keittelee. Riisikeittimellä riisin oikea maku ja maittavuus tulee helpommin esiin kuin muilla keittotavoilla ja on helpompaakin.

    Riisilaatuja on monia myös täällä, Jasmin niminen on eräs suosituimmista laaduista. Riisin ikä myös vaikuttaa maittavuuteen, tuore riisi 1-2 vuoden ikäinen on parhainta. Yleensä sen tuntee tuoksusta ja näkee väristä. Kun kuivaakin riisiä haistelee kädessään, tuore tuoksuu miellyttävältä ja se on valkoista, eikä rikkonaista tai kellertävää.

    Keitettynä riisin aromi vain vahvistuu
    Muista huuhdelle riisi 2-3 kertaa viileässä vedessä, ennen keittämistä ja poistaa näkyvät epäpuhtaudet. Nyrkkisääntönä riisikeittimellä keitettäessä, kun huuhdeltu riisi on laitettu kattilaan, vettä kaadetaan päälle niin paljon että sitä on pari (makaavan ) sormen leveyttä riisin päällä. Paina keitto toiminto päälle ja keitin hoitaa lopun. Anna riisin hautua keiton päätyttyä 5-10 min.

    kokkaamaan...........kokkaamaan Elämä on yllätyksiä täynnä... syö jälkiruoka ensin!

Säätila Thaimaassa
Lehtihuone
Ihmiset
Pankkipalvelut
Maahantulokaavakkeiden täyttöohjeet
EtusivuTervehdysAjankohtaistaClub InfoMatkatThai InfoPalaute